Samsung Electronics представи фаблета“ Galaxy Note 9 на събитие в

...
 Samsung Electronics представи фаблета“ Galaxy Note 9 на събитие в
Коментари Харесай

Galaxy Note 9 - по-издръжлив и с S Pen с повече функции

 Samsung Electronics показа „ фаблета “ Galaxy Note 9 на събитие в Ню Йорк, обещавайки по-голяма устойчивост на батерията и бързо изстудяване, с цел да притегли геймъри и да съживи намаляващите си продажби.
От компанията разкриха, че телефонът ще се появи на пазара напълно скоро - на 24 август. Без да изневерява на стила си, устройството е с 6,4-инчов AMOLED екран. Този път Samsung залага на 4000 mAh батерия, с която дава обещание по-дълго прилагане на устройството, без терзание денем. Това е най-голямата батерия за Note досега.

Освен върху батерията, акцентът пада и върху стилуса S Pen, който се снабдява с нови функционалности. Той работи с Bluethooth и се зарежда посредством слагане в самия телефон, а концепцията на компанията този път е да даде повече благоприятни условия за прилагане на джаджата, в това число опцията за правене на селфита от отдалеченост, без да държите телефона, и управление на презентации да вземем за пример.

 

За снимането дава отговор двойната широкоъгълна 12MP Dual Pixel камера с двойна бленда. Компанията е добавила функционалности, които разрешават при снимане телефонът да подсказва дали фотографията е сполучлива, като изписва дали някой не е със затворени очи да вземем за пример. 

И въпреки всичко Galaxy Note 9 не се разграничава доста от Galaxy S 9. Чипсетът е Snapdragon 845, а устройството ще работи с ъпдейтната версия на умния помощник – Bixby 2.0.

За първи път смарт телефонът разполага с микро SD слот, който да усили паметта на телефона до 512GB, в добавка към наличните 128GB вътрешна памет.

Сред новъведенията е и кабел, който разрешава директна връзка сред смарт телефона и тв приемник да вземем за пример. Идеята на компанията е смарт телефонът да служи вместо компютър. 
 
Galaxy Note 9 към този момент е наличен за предварителни поръчки у нас, през сътрудниците на Samsung в страната. 

Galaxy Home

Samsung най-накрая сподели умната си колонка, която също ще работи с Bixby. Устройството разполага с крачета, което отличава дизайна му от този на другите модели колонки на пазара. Засега обаче компанията е подготвена единствено с дизайна на колонката, тъй като единственото, което разкри в допълнение за нея, е, че ще разполага с осем микрофона, тъй че да чува командите ни без значение в коя част на дома се намираме.

Не е ясно по кое време ще излезе на пазара новата колонка, нито каква ще бъде цената ѝ. Компанията единствено даде поръчка, че навлиза и в този софтуерен сегмент, само че резервира детайлностите за по-късно. Обещанието е да чуем повече за колонката по-късно тази година, вероятно през ноември.

Galaxy Watch

Samsung показа и най-новата версия на Galaxy Watch. Той разполага с AMOLED сензорен екран. Часовникът е водоустойчив, с LTE съгласуваност и Gorilla Glass DX+. Освен обещанието за по-издръжлива батерия на смарт телефона, Samsung даде поръчка за същото и при умния си часовник. Идеята е устройството да се зарежда на няколко дни. Фокусът, несъмнено, пада върху функционалностите, свързани със здравето, а компанията неведнъж подчертава на функционалности за справяне със напрежението. Умният часовник ще разпознава по кое време сте уплашени и може да ви известява за това, като ще цели да ви помогне да се успокоите.

Интеграция на Spotify

Особено значимо партньорство разкри Samsung на събитието си в Ню Йорк. Музикалната стрийминг платформа Spotify ще бъде интегрирана във всички Galaxy устройства, в това число колонката Galaxy Home. Тя ще бъде главен музикален плейър в тях. Ходът е изключително значим за Spotify от позиция на конкуренцията на пазара на музикален стрийминг и навлизането на софтуерните играчи на него. 

Снимки на новите устройства вижте в нашата изложба. 
По публикацията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Божидарка Чобалигова
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР